Set Kurus Shaklee

0 Comments

Menginginkan kurus bagi merika yang mengalami kegemukkan adalah satu impian dan satu harapan. Untuk mencapai impian , penting sekali mencari penyelesaian dari mana punca kegemokkan. Kajian menunjukkan masaalah kegemukkan berpunca dari gaya hidup dan pengambilan makanan yang tidak teratur dan tidak membekalkan nutrient yang mencukupi keperluan badan. Syarikat shaklee yang mempelopori industri kesihatan sejagat memperkenalkan Set Kurus Shaklee.

Mengatur pemakanan adalah penting dalam program menguruskan badan.

Mengamalkan Diet Keto sangat sesuai bagi yang mengambil makanan tinggi kabohaidrat saperti nasi. Diet keto adalah diet rendah karbohidrat manakala fastosis berpuasa( Intermitint Fasting) untuk ketosis. Apabila digabungkan terdapat peraturan untuk berpuasa dalam keadaan ketosis. Fasa ketosis adalah apabila badan mendapat sumber tenaga daripada lemak. Kebiasaannya sebelum diet, sumber tenaga diperolehi daripada kalori karbohidrat.

Bermula dengan pengambilan makanan yang tinggi protein setiap hari ternyata dapat mengawal pengambilan kelori yang berlebihan setiap hari. Dengan mengamalkan senaman yang konsisten Shaklee Cinch Shake yang mengandungi Laucine akan membantu menukarkan lemak kepada otot. Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus. untuk memelihara otot. Kehadiran otot-otot yang kuat pula kan mencergaskan aktiviti tuboh untuk membakar kelori.

Set Kurus Shaklee dilengkapi dengan minuman bernutrisi lengkap yang mengengkan bersama ejen pemecah lemak dan sumber tenaga

Langkah Pertama – CINCH

Set Kurus Shaklee memperkenalkan Food Replacement yang terdiri dari 3 perasa enak Coklat, Latte dan vanilla yang mudah disediakan setiap pagi dan malam. Cinch dirumus dengan nutrient lengkap sebanyak 20 vitamin , mineral dan serat yang tinggi, menjadikan pengamalnya merasa kenyang sepanjang hari. Perlu kita fahami, yang membuatkan kita lapar dan craving adalah sel tidak dapat cukup nutrient dari makan harian.

Selain dibekalkan dengan complete nutrient, Cinch mengandongi Leucine yang akan bertindak balas untuk membakar lemak tepu dan menukarkan kepada otot. Proses ini menghasilkan otot-otot yang kuat dan cantik menjadikan pengamalnya kurus tanpa mengelebih.

TAHUKAH ANDA?
Leusina adalah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi dari sumber makanan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:

 • Menggalakkan pengeluaran otot.1
 • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.1
 • Menyokong pemulihan otot.1
 • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam

Rujukan:
Mero, A. Leucine Supplementation and Intensive Training. Sports Med 27, 347–358 (1999) doi:10.2165/00007256- 199927060-00001

Langkah Kedua- OMEGA GUARD

Bagi penyelesaian untuk membuang lemak yang sudah terhimpun, Shaklee Omega Guard akan membantu meningkatkan metabolisma seterusnya mempercepatkan perose pembakaran lemak. Kehadiran omega guard juga akan menambah baik kepekaan insulin untuk mengawal atur penyimpanan lemak.

Langkah Ketiga – LECITHIN

Lecithin Shaklee yang mengandungi inasitol dan colin membantu memecahkan lemak degil

 • Mempercepatkan proses pemecahan lemak.
 • Mencegah daripada pengumpulan lemak di dalam hati, dan menyingkirkan toksin daripada hati.

Langkah keempat – Herblax

Herblax adalah campuran proprietari termasuk daun senna yang digunakan secara traditional sebagai laksatif semulajadi. Menggalakan pergerakan usus untuk membantu perose pencernaan lebih lancar.

Testimoni 1

real testimoni pengamal shaklee

Sedikit tip tambahan untuk kuruskan badan cara sihat

 1. Sangat penting mengawal pengambilan gula, mulakan cut sugar perlahan-perlahan.
 2. Banyakkan minum air kosong bagi membantu bakar kalori.
 3. Minimumkan pengambilan kabohaidrat gantikan dengan protein yang lebih mengenyangkan.
 4. Istiqamah bersenam dan bersukan bagi membantu mengekalkan dan menguatkan otot.
 5. Amalkan minum tea hijau – Shaklee Cinch tea
 6. Tidur yang quality untuk memperolehi rehat yang mencukupi.
 7. Amalkan IF iaitu Interminit Fasting.

Meh roger-roger Umie Shima di telefon no 0122354363 . Bersedia bantu anda untuk memperolehi tubuh yang cantik dan menarik, In shaa Allah.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *