Penyakit Batu Dalam Hempedu

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  Penyakit Batu Dalam Hempedu
0 Comments

Pesakit yang mengalami penyakit Batu Dalam Hempedu yang menjadi punca hatinya bernanah bersama Choledocholithasis yang kronik adalah suami umie sendiri.

Kisah berlaku sekembalinya umie dari mehadiri Internatinonal Convention di Europa . Selama 10 hari mengikuti Mediterranean Cruise melawat France dan Italy pada tahun 2018. Perjalanan yang ditaja sepenohnya oleh shaklee, biasanya En suami akan bersama-sama melancung, akhir-akhir ini dia sudah tidak berminat berjalan jauh-jauh. Terima kasih dan syukor atas keizinan nya Semasa umie pergi En Suami sihat tiada tanda-tanda sakit, terkejut bila umie balik setiap hari bermula magrib hingga malam demam. Kesihatan terjejas teruk, tak lalu makan dan minum, sekeping roti canai pun tak habis. Suami tidor sepanjang hari, hanya bangun untuk solat, walaupun sekadar waktu magrib ke Isyak, suami tak mampu bertahan.

Penyakit Choledocholithiasis

Umie cuba selidiki , kemana dia pergi sepeninggalan umie ke Europa. Dia hanya bercerita mengikuti kekawan menjala dan memancing ikan di hulu Gombak. Umie terasa ada benda- tak kena, bermula lah mencari air-air penawar, tapi tiada jalan penyelesaian.

Keadaan semakin lemah dan dah mula meracau-meracau, umie bawa lagi ke Klinik untuk dapatkan rawatan susulan. Kali ini Doktor bertugas refer ke Hospital Besar Kuala Lumpur. Setelah membuat imbasan Ultra Sound alangkan terkejut kami, terdapat gumpalan nanah sedang aktif didalam hatinya. Diikuti dengan buat rawatan C.T. Scan setelah diberi antibiotik. Suami mengidap penyakit hati bernanah bersama CHOLEDOCHOLITHASIS iaitu penyakit batu dalam hempedu (Infection Batu Karang), terkene jangkitan kuman dan menghantar liquid berkuman ke hati, disini punca nanah dan liver failuer.

Sepanjang rawatan di GHKL , tiada ubat-ubat tertentu untuk merawat penyakitnya. di peringkat awal setelah dipastikan ada nanah, bekalan antibiotik selama 10 hari. Doktor mencadangkan untuk menyedut nanah dan membuang hempedunya, tetapi suami berkeras tidak menerima cadangan Dr ini. Di masa ini, kami hanya ikhtiar suplemen shaklee disamping membuat imbasan ultrasound, CT Scan dan endoscopy di GHKL.

Imbasan keputusan C.T. Scan  di GHKL mengenai penyakit choledoclithasis
Keputusan ultra sound yang terus memberi semangat kepada kami yang mengharap kesembuhan

Rawatan susulan di Hospital Besar KL sangat-sangat memuaskan. Follow-up rawatan selama 1 tahun bagi mengesan dan merawat penyakitnya. Doktor juga membuat rawatan Fully Endoscopy yang mengambil masa selama 4 jam untuk mempastikan semua masaalah kesihatan suami umie sudah sembuh dan betul-betul memuaskan. Akhirnya dapat discharge dengan kuputusan ini.

Keputusan dari GHKL setelah 1 tahun rawatan susulan yang menunjukkan hati yang rosak semakin pulih

Keputusan akhir dan Doktor Pakar berpuashati, saiz hati suami kembali normal/sihat, dinding hati lembut tidak mengeras lagi. Hati dapat berfungsi seperti sediakala tanpa pembedahan dan rawatan sedut nanah prosuder biasa bagi penyakit hati bernanah saperti ini. Hempedunya juga tidak membengkak,Batu dalam hempedunya hanya tinggal batu-batu kecil saperti pasir-pasir halus.

Sekarang suami dapat menjalani kehidupan saperti biasa. Alhamdulilah.

Product Shaklee yang membantu rawatan dan pemulihan”:

Keitimewaan vivix shaklee

Vivix yang kaya dengan polifenol sangat cepat dalam pemulihan luka-luka dalaman dan merencatkan pertumbuhan sel asing dalam badan.

Keistimewaan Shaklee VIVIX

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang tidak ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Shaklee DTX yang hebat dalam memulihkan keishatan hati

KEISTIMEWAAN SHAKLEE DTX

Shaklee DTX® diformulasikan khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schisandra chinensis, dandelion, kunyit dan articok untuk mengekalkan hati yang sihat. Sangat membantu bagi pesakit-pesakit yang ada Fatty Liver dan lebih effective diamalkan bersama Omega Guard Shaklee.

Mengembalikan dan Meningkatkan Kecergasan

  • Membantu badan anda untuk menjalankan proses detoksifikasi bagi membantu memulihkan dan mengekalkan kesihatan hati dengan formula herba yang mempunyai ciri-ciri bermanfaat.
  • Dirumus khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schisandra chinensis, dandelion, kunyit, dan articok yang melindungi keupayaan semula jadi badan untuk mengekalkan kesihatan hati.
Shaklee garlic yang hebat dalam membantu rawatan, Garlic satu-satu natural food yang bersifat ubat, membunoh bad virus dan menyuburkan good virus

Keistimewaan Shaklee GARLIC

Formulasi tersendiri Shaklee.

Menggabungkan manfaat kesihatan bawang putih dan herba rosemary sebagai antioksidan. Meminimumkan bau dan rasa kesan bawang putih. Sangat bermunafaat dalam mengaktifkan bakteria sihat dan membunoh/ nyahkan bad bakteria dalam badan.

keitimewaan Omega Shaklee dalam membantu rawatan

Keistimewaan Shaklee OMEGA

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 1080mg Omega-3 (540mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Kesemua vitamin -vitamin ini perlulah diamalkan dengan istiqamah bersama rawatan susulan juga hendaklah dipatuhi. Mengambil suplement dalam ikhtiar pemulihan penyakit hati bernanah dan Choledocholithasis hendaklah mematuhi peraturan. Pengambilan ubat disusuli ubat-ubatan dengan jarak 1 jam.

Nasihat saya, bagi pesakit kronik saperti ini, rawatan perubatan adalah WAJIB disamping istiqamah jaga pemakanan dan Suplement

Untuk maklumat lanjut hubungi Umie Shima 0122354363


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *