Vitamin Keperluan Wanita.

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  Vitamin Keperluan Wanita.
0 Comments

Selama 30 tahun melingkari kehidupan dengan melibatkan diri dalam dunia industri suplement. Menjadikan amalan mengambil vitamin sebahagian dalam rutin harian sebagai lifestyle untuk mendapatkan kesihatan yang terbaik. Yang pasti semakin hari kita akan menambah usia dan setuasi ini mengheret sekali keadaan kesihatan kita. Entry kali ini umie kongsikan Vitamin Keperluan Wanita yang umie sendiri mengamalkan dan di usia 67 tahun ini, umie masih sihat tanpa sebarang penyakit , Alhamdulilah.

Sebenarnya orang Melayu khususnya memang perahatin dengan penjagaan kesihatan wanita. Setiap kali wanita mengandong dan bersalin pasti ada pantang larang dan amalan pemakanan ketika berpantang. Amalan atau lifestyle ini berterusan di amalkan sehingga usia meningkat menjadi nenek.

Kesihatan diri sendiri di usia 67 tahun tanpa sebarang penyakit, Alhamdulilah

Dulu-dulu dipanggil jamu-jamu wanita, sekarang lebih mudah dan lebih sihat dengan mengamalkan nutrient atau suplement atau vitamin . Tujuannya untuk memberi tenaga, beri kesihatan melalui nutrisi yang baik. Kekurangan nutrisi disebabkan makanan harian yang tidak cukup berkhasiat dan lengkap dengan requirement nutrisinya.

Pilih suplement yang berqualiti dan natural ! Jangan pakai beli je bila orang promote. Suplement bukan ubat. Suplement bolih seiring dengan ubat untuk saling membantu dan memberi kesihatan yang lebih baik. Pendek kata, Never trust anybody until you do your own reading.

Untuk wanita yang sememangnya nak cantik dan kelihatan anggun, pasti ada Vitamin keperluan Wanita yang tertentu. Wanita juga melalui banyak fasa dalam meniti umor dari mula baligh , dewasa, berkahwin, mengandong, bersalin dan monopouse. Kehilangan nutrient pasti berlaku ketika melalui fasa-fasa ini dan vitamin tertentu juga sangat-sangat diperlukan.

Bagi memenohi vitamin keperluan wanita ini untuk tujuan kecantikan dan kesihatan, Shaklee satu-satunya Syarikat pengeluar vitamin terunggul menyediakan Vita Liza, Omega, GLA dan Osteonutrix.

Shaklee Vita-lize yang telah berusia lebih 100 tahun mampu membekalkan komplete nutrient untuk wanita.

Vita lize

Mengandongi 28 vitamin dan mineral penting bagi memenohi keperluan harian untuk terus sihat.Kandongan iron yang memenohi daily supply lebih-lebih lagi ketika mengandong dan bersalin. Disaat ini keperluan iron untuk perkembangan bayi dan persiapan bersalin. Untuk mendapatkan sumber iron dari makanan memangnya sukar. Vita lize umber lengkap multivatimin.

Omega Guard shaklee yang unik untuk kesihatan wanita

Omega

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 1080mg Omega-3 (540mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Bagi wanita, Omega ini penting untuk kesihatan dan Fleksiblesity sendi, menguatkan daya ingatan yang juga mengurangkan resiko nyanyuk, untuk kesihatan jantung dan kulit yang cantik.

GLA haklee bagi mengimbangkan hormon wanita

GLA – Asid Linolenik Gamma

Product kesihatan wanita. Shaklee GLA membantu memenohi keperluan kesihatan wanita yang unik pada setiap peringkat umor. Adalah asid lemak penting omega 6 yang digunakan olih tubuh bagi menghasilkan prostaglandin – bahan mengawal aturpelbagai proses tuboh. Shaklee GLA mengandongi lebih 300mg GLA yang terbukti sumber terbaik omega 6 dari Sunflower oil dan digabungkan dengan vitamin E bagi meningkatkan keberkesanan dan kesetabilannya.

Shaklee GLA terbukti

Mengalakkan kesihatan kulit meningkatkan tahap kelembapan kulit. Ia juga melegakan keradangan dan kerengsaan kulit.

Meredakan Sindrom Pra-Menstruasi (PMS). GLA membantu mengurangkan dan meredakan ketidak selesaan pada bahagian bawah pinggang, sakit kepala dan peyudara ketika haid. Ia juga membantu menambah baik emosi ketika tempoh pra-menstruasi (pra-haid)

Melegakan Simptom Menopaus. Simptom-simptom menopaus seperti rasa panas, berpeluh pada waktu malam, masalah tidur, perubahan emosi dan kulit kering berlaku secara semulajadi apabila seseorang wanita semakin berusia. GLA didapati bermanfaat utuk memudahkan perjalanan menopaus dengan lebih tenang.

Osteonutrix

Untuk mengekalkan kesihatan atau ketumpatan tulang, pastikan sumber kalsium mencukupi.

Bagi wanita, kitaran haid setiap bulan akan mengurangkan ketumpatan tulang, Mengandong dan melahirkan anak akan menarik 1 kilo kalsium dari tubuh ibu. Untuk menggantikannya pastikan dapat bekalan susu segar 2 gelas sehari selama 2 tahun. Persoalannya, adakah Malaysian pengamal susu segar?

Sebab itu , kajian menunjukkan osteoprosis macam wabak di Malaysia. Pengambilan makanan masin, minuman bersoda, kafein, makan daging merah berlebihan dan merokok akan mengurangkan kalsium dalam tulang.

Gambarajah matrik tulang yang sihat

Ketika kita merasa lengoh-lengoh, sebenarnya sudah ada signal yang matrik dalam tulang sudah menipis dan menunggu untuk patah-patah. Tanpa kita sedari yang tulang kita hanya cantik diluar tetapi bahagian dalam ibarat kayu di makan anai-anai. Saat ini, keadaan tulang seluruh badan ibarat tunggul kayu yang berdiri tegak, tetapi bila tumbang akan patah riuk dan takkan tegak balik, Nauzubillah!! semuga kita semua terhindar dari musibah begini. Disinilah shaklee yang sangat peka dengan pemulihan tulang rosak sentiasa upgrade vitamin untuk tulang. Dari Calsium magnesium shaklee upgrade kepada osteomatrik dan sekarang kepada ostenutrix.

Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D3, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan. Inilah keistimewaan Shaklee Ostenutrix.

hklee ostenutrix yang sangat-sangat membantu kesihatan wanita

Shaklee Ostenutrix bukan hanya sekadar kalsium. Mengandongi mineral penting untuk kesihatan tulang. Kalsium juga membantu penghantaran isyarat saraf, mengekalkan tekanan darah, dan juga dalam pengecutan dan pengenduran otot yang sihat.

Shaklee Ostenutrix mengandongi;

Kalsium – blok binaan untuk tulang

Magnesium – membantu penyerapan kalsium kedalam tulang

Boron – Membantu metabolisma tulang.

Vitamin D – Meransang penyerapan kalsium

Kuprum, zinc dan magan – Enzime aktif yang membantu membentuk jisim tulang.

Kandongan nutrient ini penting untuk penyerapan kalsium dan menghalang pemendapan kalsium dan setengah mineral.

Keempat-empat vitamin ini akan saling bekerjasama dalam memperbaiki kesihatan wanita. Vitamin Keperluan Wanita ini sangat penting kerana kita takkan dapat memperolehi dalam diet harian.

Tambah ESP untuk bena sel-sel yang sihat dan membantu semua vitamin lebih effectif dan collagen untuk keanjalan kulit kita. ESP adalah asas untuk sel kita dan vita lize ibarat kongkrit dalam bangunan, saling berpautan.

Untuk maklumat lanjut dan perlukan consultant , hubungi umie Shima ye; 0122354363

#Blogmegashaklee2023 #Shakleetriumph2023 #Shakleethrive2023 #NextlevelBlogging #Shakleetriumph2023


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *