Kelebihan CoQ10 Dalam Shaklee CoQ Trol-Plus

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  Kelebihan CoQ10 Dalam Shaklee CoQ Trol-Plus
0 Comments

Meh kita kenali dulu apa itu CoQ10 dan apa kaitannya dengan CoQ Trol Plus. CoQ10 adalah sejenis bahan yang hampir sama dengan vitamin untuk menghasilkan tenaga.. Bertindak sebagai Spark Plug keatas organ-organ penting dalam tubuh saperti jantung, paru-paru otak dan buah pinggang. Shaklee telah mengabungkan Polifenol bersama CoQ10 dengan teknologi terkini menghasilkan CoQ Trol-plus yang lebih effective.

Apa itu CoQ10 atau Coenzyme Q10 dan fungsinya yang sangat penting untuk tubuh bergerak cergas

Organ saperti jantung, hati dan otak sangat memerlukan CoQ10 untuk menjana tenaga. Berfungsi sebagai antioksidan secara semulajadi, yang melindungi tubuh daripada kerosakan yang disebabkan radikal bebas seperti pencemaran udara, air, modifed food dan rokok

Teknologi shaklee yang mengabungkan polifenol dengan CoQ10 bagi mendapatkan kuasa luar biasa

Keistimewaan Shaklee

 • CoQ-Trol- Plus membekalkan sebatian semula jadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol. Polifenol adaalah sebahagian resveratrol yang paling hebat sebagai antioxidant.
 • Formulasi berpaten untuk penyerapan CoQ10.

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga. Berfungsi sebagai antioksidan secara semulajadi, yang melindungi tubuh daripada kerosakan yang disebabkan radikal bebas seperti pencemaran udara, air, modifed food dan merokok. 

Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

Kehilangan dan Kekurangan CoQ10 dalam tubuh manusia mengikut umor dan keperluan CoQ Trol Plus berjaya meningkatkan keupayaan organ .

Pengambilan makanan bolih membantu mengekalkan tahap CoQ 10, akan tetapi amaun yang diperolehi dari makanan secara topikal adalah kurang dari 10mg sehari. Perlu diingat, faktor diet yang tidak seimbang, faktor usia, dan pendedahan harian kepada radikal-radikal bebas akan meningkatkan keperluan nutriet yang amat penting ini.

sumber makanan yang dapat membekalkan Coenzyme Q10

Shaklee CoQ Trol-Plus yang sangat istimewa ini dengan menampilkan campuran semulajadi proprietari 100mg CoQ10 dan resveraterol dalam softgel yang bioavilable.

Kebaikkan mengamalkan Shaklee CoQ Trol-Plus

 • Membantu menghasiklan tenaga dalam otot jantung, menambah kekuatan mengepam darah, mengurangkan episode serangan jantung.
 • Menggalakan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL dan menghalang dari melekat dan menyumbat saluran darah terutama dalam jantung. CoQ Trol Plus juga membantu meredakan keradangan yang menyebabkan jantung membengkak, membesar melebihi saiz asal. Keadaan ini terjadi apabila jantung ‘over work’ untuk menghantar bekalan oksijen keseluruh badan .
Keperluan CoQ10 dan Kebaikakan CoQ Trol Plus dalam kesihatan dan kekuatan otot-otot jantung
 • CoQ10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambah stemina. mengatasi kelesuan.
 • Kajian menunjukkan CoQ10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental,menguatkan memori dan mampu mengurangkan migraine, pening dan rasa loya.
 • Kehadiran CoQ10 yang mencukupi keperluan badan akan menghasilkan kulit yang cantik apabila peredaran darah yang sihat dapat menghantar bekalan oksigen dan nutrisi kepermukaan kulit. Nutrisi pula akan bertindak membuat pemulihan, meremajakan dan penghasilan collagen. Keadaan ini menjadikan kulit lebih tegang, lebih cerah dan berseri-seri.

CoQ 10 untuk kulit yang sihat dan cantik
 • Meningkatkan Kesuburan – Kesihatan reproduktif lelaki bergantung kepada 3 aspek spermanya iaitu kesihatannya, jumlah ,kepekatan sperma dan pergerakkan keseluruhannya. Kajian menunjukkan CoQ10 , vitamin E dan Zinc berupaya mengatasi masaalah ini.
 • Kajian menunjukkan CoQ10 juga mampu meningkatkan kesuburan wanita.
 • Kehebatan Shaklee CoQ Trol-Plus mampu menambah dan mengekalkan CoQ10 dalam darah bagi mendapatkan keseluruhan munafaatnya.

Kesimpulannya ternyata Kehebatan Shaklee CoQ Trol-Plus sangat berkesan bagi membekalkan CoQ10 yang akan memberi kesihatan yang terbaik.

Testimoni Shaklee CoQ-Troll

testimoni pengamal CoQ Trol Plus

TESTIMONI DIRI SENDIRI

Umie ada masaalah injap jantung bocor sejak lahir, sehingga kini masih follow up dengan Institute Jantung Negara (IJN). Terbukti Shaklee CoQ Trol-Plus dapat membekalkan CoQ10 membantu meredakan keradangan jantung yang telah bekerja keras sepanjang hari untuk mengepam oksijen. Kesan kepada keradangan ini, jantung umie membengkak. CoQ Trol Plus membantu memulihkan keradangan otot dan mengembalikan jantung kepada saiz asal. Alhamdulilah sehingga usia umie 68 tahun ini, jantung masih sihat dan mampu menjalankan tugas harian dengan sempurna.

Hubungi Umie Shima untuk maklumat lanjut: 0122354363

#shakleekomuniti

#Blogmegashaklee


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *