MUNAFAAT VITAMIN E

0 Comments

Meh kita kenali dulu Vita E ye, lebih dikenali ramai dengan nama vitamin E adalah sejenis vitamin larut lemak. Untuk entry kali ini, umie nak share munafaat vitamin E dan kenapa kami katakan, Vita E shaklee paling lengkap dan terbaik dipasaran.

Pengasas dan penciptanya Dr Forest C Shaklee sering mengaitkan semua productnya berdasarkan kajian bertahun-tahun sifat-sifat vitamin semulajadi yang ada di dunia. ” I heard from nature and I learn to the voice of Nature”. Hasil kajiannya, didapati sifat vitamin E semulajadi sentiasa ada bersamanya selenium. Disinilah bermulanya tercipta vita E shaklee with selenium.

Vitamin E yang sering dikaitkan dengan kecantikkan, memanglah tepat sekali. Untuk memperolehi kesihatan yang optimum, kecantikkan dari dalaman yang akan terserlah diluar. Itulah sebenar-benar hasilnya yang diperolehi jika kita istiqamah mengamalkannya.

Vita E with selenium bagus untuk saya dan anda

Kenapa Selenium??

Kajian menunjukkan kehadiran selenium dalam vitamin E semulajadi akan membantu penyerapannya. Munafaat vitamin E akan lebih hebat dengan adanya selenium bersama-samanya. Selenium yang melengkapi vita E shaklee ini bertindak sebagai ejen nyah toxic semulajadi logam berat saperti raksa, kadmium. Ianya juga mengukuhkan anti-oxidant juga melindungi retina.

.

Perbezaan Shaklee Vita E

Sebiji capsul vita E shaklee membekalkan 400IU diastrak dari sumber semulajadi. Sumber minyak kacang soya dalam bentuk D Alfa tokoferol yang merupakan bentuk aktif biologi yang badan mudah menerima dan menyerap kedalam tubuh. Campuran 65mg selenium melengkapi aktiviti vit E dan memberi fungsi yang optimum. Shaklee yang sangat memahami sifat vitamin E yang berada dialam semulajadi, menjadikan Vita E shaklee ini sangat hebat.

Sumber semulajadi yang banyak digunakan untuk menghasilkan vitamin  E

Meh kita terokai munafaat Vita E Shaklee

  • #1-Kebaikan Vitamin E untuk Kulit Muka. Mengamalkan vita E akan membantu kulit kelihatan muda, glowing, sentiasa lembab dan kurang berkedut. Vita E juga akan mencerahkan kulit muka, memudarkan jerawat dan jeragat. Hasil yang paling ketara bila kita istiqamah dalam pengambilannya setiap hari, kulit akan kelihatan berseri-seri tau..
  • #2-Menjaga Kesihatan Jantung. Dengan ciri antioxidant, vitamin E membantu untuk menghalang proses oksidasi LDL(bad kolestrol) pada lapisan dalam dinding saluran darah. Membantu meningkatkan pengaliran darah yang lebih lancar dengan mencegah pembentukan plak atau penyumbatandalam saluran darah.
  • #3-Menyokong Kecergasan dan Kesihatan Otot. Ketika anda menjalani latihan atau senaman, otot anda akan menghasilkan tenaga dan radikal bebas. Vita E dapat untuk membantu untuk mengekalkan jisim otot yang sihat dengan mencegah kerosakan sel-sel otot yang disebabkan olih redikal bebas. Vita E juga dapat melegakan kesakitan otot selepas senaman atau latihan.

Vita E untuk kesihatan jantung dan sendi serta merawat keradangan
  • .#4-Meningkatkan Kualiti Sperma. Mengamalkan vita E akan membantu meningkatkan struktur sperma yang sempurna dan sihat. Sperma yang sihat akan bergerak dalam arah yang betul. Vita E juga dapat menguruskan andropaus dengan lebih berkesan.
  • #5-Meningkatkan Kesuburan Wanita. Vita E adalah vitamin yang penting untuk ovari yang sihat. Pengambilan Vita E akan bertindak sebagai antioxidant anti penuaan untuk enykokng Quaiti telur. Membantu meningkatkan mukus serviks untuk mendapatkan sperma lebih mudah dan lebih lama. Ia juda akan memantu telur tersenyawa dan terus melekat pada dinding rahim.
  • #6-Mencegah Canser. Sifat vita E sebagai antioxidant sangat berkesan dalam rawatan pesakit canser. Proses pemulihan selepas rawatan kimotrapi juga dapat dipercepatkan.

Dengan pengambilan vitamin E shaklee, sekali gus kita akan dapat pelbagai munafaat vitamin E yang dapat mencegah masaalah kesihatan. Mengamalkannya akan berolih kesihatan dalaman dan terserlah kecantikan wajah.

pm atau wasup Umie Shima di no 0122354363

#nextbloger

#shakleekomuniti


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *