Doa dan Wanita

0 Comments

Kalau tiada bahu untuk bersandar, kan masih ada lantai untuk bersujud. Ungkapan ini senonim dengan Doa dan Wanita. Lumrahnya wanita memerlukan seaorang sebagai pembimbing dan tempat bergantung kehidupan juga saling sayang dan disayangi. Jiwa wanita yang lembut sememangnya akan selalu merayu dan berdoa kepada Allah untuk membimbing kejalan kehidupan yang meraih kebahagiaan didunia dan akhirat.

وَقَالَ رَبُّكُمُ ٱدۡعُونِيٓ أَسۡتَجِبۡ لَكُمۡۚ إِنَّ ٱلَّذِينَ يَسۡتَكۡبِرُونَ عَنۡ عِبَادَتِي سَيَدۡخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ

Maksudnya: “Dan Tuhan kamu berfirman: Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur dan tidak mahu menyembahku akan Aku masukkan ke Neraka Jahannam dalam keadaan hina.” (Ghafir: 60).

Rata-rata wanita sekarang memikul banyak beban tugasan.

  • Isteri
  • Ibu
  • Pekerja
  • CEO dalam business yang diceburi jika ada.

Sebagai isteri, tuntutan untuk patuh dengan suami adalah WAJIB. Disamping menguruskan diri sendiri agar terus sihat dan berkeyakinan dalam penampilan. Kelihatan cantik sememangnya impian setiap wanita. Berjaya dalam kerjaya di samping mencapai kebahagiaan rumahtangga adalah impian setiap wanita. olih itu doa dan wanita ini tidak dapat dipisahkan.

Doa untuk memohon kesabaran dan kekuatan

Seterusnya baca lah

Alfatihah

Surah Al Fatihah yang perlu dibaca sebelum berdoa

Salawat Nabi 1000 kali

Diikuti dengan alawat Nabi sebagai adab-adab sebelum berdoa

Istiqfar 1000x @ sekurang-kurangnya 100 x untuk memohon keampunan atas segala dosa -dosa yang lepas dan mohoh terhindar dari segala asbab yang mendekatkan dengan neraka Allah.

Beristiqfar sebagai memohon ampun atas segala dosa sebelum berdoa.

Dan Mulalah Berdoa

  • رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Ya Allah, ku pohonkan kebahagiaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat. Dan lindungi kami dari azab neraka, aamiin.
  • اَللَّهُمَّ اجْعَلْ خَيْرَ عُمْرِي آخِرَهُ، وَخَيْرَ عَمَلِي خَوَاتِيمَهُ، وَخَيْرَ أَيَّامِي يَوْمَ أَلْقَاكَ فِيهِ

“Ya Allah, jadikanlah sebaik-baik umurku pada penghujungnya dan sebaik-baik amalku (juga) pada penghujungnya dan sebaik-baik hari-hariku adalah dari pertemuan dengan-Mu”

Artinya: “Ya Allah, kami memohon kepada-Mu akhir yang baik, dan aku berlindung diri kepada-Mu dari akhir yang buruk.”

Seterusnya mohonlah ape-ape sahaja yang baik-baik untuk diri sendiri dan seluruh keluarga dan zuriat kita. dan apa-apa yang kita hajatkan. Dan yakinlah sesungguhnya Allah maha mendengar dan maha pemurah.

Dalam mennguruskan perniagaaan shaklee selama 30 tahun, umie semamangnya yakin dengan doa yang kita sentiasa pohon dengan Allah untuk kekuatan dan kesabaran dalam menempoh segala dugaan.

Meh bersama komuniti kami yang saling berpautan dalam doa bagus unt wanita dan sesama berkongsi kesihatan. Alhamdulilah kami juga dapat menjana unlimited income, get time freedom.

Coretan ; Umie Shima 0122354363

#Blogmegashaklee2023 #Shakleetriumph2023 #Shakleethrive2023 #NextlevelBlogging #Shakleetriumph2023


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *