TIP BISNES ONLINE

0 Comments

Untuk entry kali ini, umie share tip bisnes online ye. Bisnes yang sangat popular sekarang. Dikenali juga sebagai bisnes dalam talian. Rata-rata masyarakat hari ini menceburi Bisnes Online disebabkan prosesnya yang mudah dan cepat tanpa perlu mempunyai kedai fizikal yang pastinya memerlukan belanja yang besar. Secara amnya masyarakat bolin menjalankan perniagaan di hujong jari je.

Umie sendiri sebelum ini menceburkan diri dalam bisnes offline dan sekarang beralih kepada bisnes online. Peringkat permulaan sememangnya sangat mencabar disebabkan kurang pengalaman dalam bidang online. Keep on learning dengan merika-merika yang sudah berjaya.

Tip Bisnes Online

 1. Menjalankan bisnes online sangat fleksible dimana dan bila-bila masa. kita hendaklah memastikan sentiasa berada ditempat yang mempunyai ekses internet yang strong.
 2. Penting untuk kita mengkaji dulu barang yang kita nak promot tu ‘ High Demand’ dan sangat berqualiti, supaya kita mudah mendapat repert order.
 3. Pilih Syarikat pengeluar product yang kukuh dan ada jaminan. Dengan ini kita juga secure dari masaalah yang bakal diterima dari pelangan.
 4. Perlu bersabar dan bersifat friendly kepada pelanggan yang mungkin suka buat survey keatas product yang diperlukan.
 5. Sentiasa positif dan terus belajar cara marketing orang -orang yang berjaya.
 6. Personal Branding sangat mempengaruhi istem jualan masa kini kerana akan menaikkan trust dan kepercayaan pelanggan.
 7. Pilih barangan yang mempunyai market yang luas dan tidak terhad kepada pelanggan tertentu.
 8. Bagi umie, tetap memilih SHAKLEE productnya ada jaminan safety, qualiti dan sentiasa di upgrade mengikut keperluan semasa. Shaklee juga memberikan insentif cash paling banyak.
 9. Kedai online bolih beroperasi sekama 24 jam

Umie memilih business shaklee dan telah menjalankan business ini selama 30 tahun. Umie konsikan disini langkah-langkah dalam memulakan perniagaan ini.

 1. Dapatkan saorang penaja;- Penting untuk mmemulakan perniagaan MLM secara offline atau online. Dengan mendaftar diri sebagai saorang SID (Self Indipendent Distributer) anda akan memperolehi satu platform business bernilai ratusan ribu di www.shaklee.com.my.

2. Semak e Kit Jualan :- Disini lah semua panduan perniagaan dan panduan mengenali product dan fahami betul-betul tata cara menjalankan perniagaan . Dimana kita bolih menjana income dan set target berapa pendapatan yang anda inginkan dalam perniagaan ini.

3. Kenali Product:- Anda mungkin tidak dapat berkongsi dengan penoh keyakinan tanpa menggunakan product itu sendiri. Sistem duplicating yang meluas akan menentukan pendapatan anda.

4, Fahami Pelan Perniagaan:- Disini kita akan menentukan dan merangka pendapatan yang bakal diterima.

5. Ketahui Latarbelakang Syarikat:- ” Harmoni dengan alam semulajadidan kesihatan yang baik” merupakan kepada asas perniagaan shaklee. Bermula dari falasafah, kesetabilan dan arah tuju syarikat, penyelidikan dan perkembangan serta teknologi yang digunakan bagi membuat productnya.

Insentif-insentif cash yang shaklee offer sebagai pilihan untuk umie berikan dalam Tip Bines online

 1. Cash dalam untung Runcit
 2. Cash dalam bonus prestasi
 3. Cash bonus kepimpinan dari level 1 hingga level 6
 4. Cash dalam infeniti bonus
 5. Cash dalam bonus kereta yang bolih diterima seumor hidup
 6. Insentif trip 5 bintang melancung keseluroh dunia.

Dibawah ini Cash yang telah diterima olih saorang leader yang mencapai pangkat Master Cordinator.

Pendapatan saorang Master Cordinator Shaklee

Bisnes shaklee yang dimulakan dengan product makanan kesihatan, penjagaan kulit muka dan bahan cucian rumah yang ketiga-tiga ini adalah keperluan asas yang sangat tinggi . Product Shaklee yang sangat berqualiti denga back-up R & D dan landmark study sebagai jaminan dalam bisnes online. Product vitamin yang telah berusia lebih 100 tahun dipasaran nyata telah diakui keberkesanan dan selamat ini mudah mendapat repert order.

Mungkin ada terasa kurang yakin kepada kemampuan dan kebolihan diri sendiri, jangan bimbang, umie bersama-sama shaklee komuniti akan membimbing anda. Syarikat shaklee juga menyediakan pelbagai kemudahan untuk membantu kita mencapai matlamat dalam bisnes online ini. Kami bersedia membantu anda untuk mendapatkan kesihatan dan kehidupan yang terbaik.

Anda ingin bersama – sama kami?

Meh wasuup umie ye: 0122354363

#shakleeblogger

#shakleekomuniti

#shakleesetapak/gombak


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *