KERJA DARI RUMAH

0 Comments

Sebelum ini umie berkerja di Jabatan Perkhidmatan Awam , Putrajaya. Setiap hari keluar pukul 6 pagi dan sampai dirumah setelah selesai kerja pada pukul 6 petang. Seharian selama 12 jam tinggalkan rumah dan anak-anak yang masih bersekolah rendah menguruskan diri sendiri. Penat dan stress memang terpaksa hadapi setiap hari. Alhamdulilah , pada tahun 1999 ketika berusia 40an, umie mengambil keputusan bersara awal dan bekerja sendiri dari rumah.

Gambaran suasana yang tenang bila bekerja dari rumah

Kelebihan kerja dari rumah ini, dapat menjimatkan kos minyak kenderaan, menjimatkan masa berulang alik kepejabat lebih-lebih lagi di kota besar saperti Kuala Lumpur. Selain dari itu, fleksibel, persekitaran ruang tempat kerja yang tenang, keseimbangan lebih baik antara rumah dengan pejabat. Dapat bersama anak-anak membesar sepanjang masa.

Success from Home atau lebih familier dengan ungkapan Kerja dari rumah yang berjaya . Untuk menjana pendapatan dengan bekerja dari rumah kita kene bijak memilih kerjaya. Menyediakan makanan ,dropship, pereka animasi dan menjalankan perniagaan online juga adalah salah satu contoh kerjaya dari rumah. Hasil kerja ini dipasarkan melalui platform online dan menggunakan service grab , lalamove dan macam2 lagi perkhidmatan penghantaran dan pickup .

Kita hidup di zaman serba digital di mana ekonomi sedang berkembang, jadi inilah masanya untuk asah kemahiran dan bakat yang boleh membantu untuk kerja dari rumah. Kerja-kerja yang dihasilkan dengan usaha bersendirian kurang meraih hasil yang lumayan. Kemahiran dan kepakarannya juga mengambil masa bagi menghasilkan satu-satu product.

Business online yang paling pesat dan meraih hasil yang lumayan adalah Business Networking. Sistem duplicating yang terancang dan teratur mudah diduplikasi menghasilkan pendapatan yang lumayan. Pilih le perniagaan yang kita hanya perlu memasarkan, tidak le bersusah payah menyediakan dan membuat penyelidikan marketing. Selain dari itu, Kita mendapat bimbingan dalam memajukan business ini.

Disini umie ingin mencadangkan Shaklee Business yang telah terbukti kejayaannya hanya dengan Kerja dari rumah. Shaklee Business bolih dimulakan dengan cara part time atau full time. Pemasaran Product Kesihatan yang telah bertapak dan berkembang maju didunia sejak tahun 1956. Di Malaysia Shaklee mula beroperasi pada tahun 1995.

Majallah Success from home membuktikan dan mencatitkan kejayaan Kerja dari rumah dan award umie sendiri .

Di negara maju saperti USA menjalankan business shaklee dengan bekerja dari rumah ini telah terbukti sejak 20 tahun yang lepas. Umie sendiri telah menyaksikan nya dalam lawatan umie ke USA pada tahun 2005. Berkonsepkan sharing and carring bersama product yang sangat berqualiti menjadikan Shaklee business no 1 didunia. Product Kesihatan yang semakin hari semakin berkembang pesat.

Menjalankan perniagaan online menggunakan paltform Facebook, Instragram, Youtube, tiktok dan blogger sangat popular bagi memasarkan product dan pendapat bussiness partner. Shaklee yang mempunyai MISI untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik.

Dalam menjalankan kerja dari rumah , perkara ini perlu dipatuhi

  • Kita kene berdisplin dalam menguruskan masa bekerja. Sambil lewa bekerja tidak akan mendapat hasil yang konsisten.
  • Mengatur masa tertentu dalam strategi pemasaran product. Memahami masa-masa tertentu pelanggan akan membuka aplikasi fb, Ig ,dan lain-lain.
  • Mengikat tali silaturahim yang kukuh bersama pelanggan dan business partner.
  • Mempastikan pelanggan berpuashati dengan barangan yang kita jual untuk mendapatkan repert order.
  • Sekiranya sudah mempunyai rangkaian business partner, semestinya perlu adanya meeting online untuk memberi bimbingan cara-cara perniagaan ini.

Selama 30 tahun bersama shaklee. Bermula kerana Kesihatan pilihan 1st dalam meneruskan kehidupan. Allah beri semangat dan ganjaran setimpal atas usaha dalam keikhlasan berkongsi ilmu.. Alhamdulilah.. Setiap bulan menuai hasil material didunia. Semuga Allah izinkan mengutip juga hasilnya disana nanti…Aamiin. Dalam kehidupan yang semakin sukar.

Syarikat yang kukuh juga perlu dipertimbangkan dalam menjalankan busines networking . Shaklee satu-satunya syarikat yang telah melepasi ujian masa berdasarkan pencapaiannya sepanjang lebih 50 tahun beroperasi.

Ingin kah anda melakar kehidupan yg lebih indah for next 5 yrs. Jom sertai kami dan hubungi umie Shima di no: 0122354363


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *