TESTIMONI2- HEBAT BERSAMA SHAKLEE

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  TESTIMONI2- HEBAT BERSAMA SHAKLEE
0 Comments

Assalammualaikum dan salam sayang semua.

Kali ini umie nak share pengalaman-pengalaman dan testimoni2 hebat bersama shaklee. Mengamalkan gaya hidup yang baik dan membekalkan nutrisi yang mencukupi akan menjadikan badan kita sentiasa sihat dan bertenaga. Perkara inilah yang selalu shaklee sarankan disamping mengamalkan vitamin yang berkualiti.

Bersama shaklee hampir 30 tahun, sememangnya banyak testimoni- testimoni Hebat Bersama shaklee. Setiap hari pasti akan meluangkan masa untuk bersama my shaklee team. Ada je cerita shaklee akan kami sembangkan. Konsep sharing and carring inilah yang menjadikan kami semakin erat ibarat satu keluarga.

Testimoni I-RESDUNG DAN ALAHAN

Bermula dengan kisah kesihatan diri sendiri yang semakin merudum sejak usia 19 tahun hingga di usia 39 tahun. Mengalami masaalah resdung , buasir , alahan, gusi berdarah dan lain-lain yang ada kaitan dengan vitamin C. Umie bukan jahil sangat dengan keperluan nutrient untuk ikhtiar sihat. Tidak juga berdiam diri dengan masaalah remeh bab kesihatan. Vitamin C memang sentiasa di amalkan tanpa mengira jenama.

Vitamin C adalah blog asas setiap sel badan, bersifat larut air yang diperlukan setiap hari

Bermula dengan rawatan ke Pakar Resdung, Pakar Kulit dan akhirnya ke Pusat Perubatan Univeriti Malaya. Selama 20 tahun menjalani rawatan susulan tanpa skip. Walaupun umie sangat peka dengan bab kesihatan ini, untuk mendapatkan pemulihan sangatlah kabur. Masaalah kesihatan bertambah lagi dengan masaalah kulit yang kerap gatal dan mengelupas yang mengambil masa berbulan-bulan untuk pulih sedia kala. Pantang makan seafood, pantang kene sebarang sabun badan akan gatal, paling menyeksakan bila gatal ditapak tangan. Kulit tapak tangan akan mengeras dan merekah ,ketika ini nak pakai baju pun susah ,apa lagi nak buat kerja-kerja rumah.

Alahan disebabkan kehilangan nutrisi yang berlarutan berlaku kepada diri saya sendiri
Symptom-symptom resdung dan alahan yang kerap berlaku pada diri saya sekiranya terlanggar pantang larang dalam makanan dan udara

Menyedari bertapa penting penyelesaian bab kesihatan , umie beralih dari satu jenama kepada jenama lain. Vitamin dan zat galian adalan bahan yang diperlukan untuk tuboh berfungsi dengan sempurna.

Walaupun bahan ini sangat penting, jumlah yang diperlukan sangat sedikit . Dan kadangkala vitamin dan zat galian ini juga disebut sebagai zat mikro kerana keperluannya yang sangat sedikit. Fungsi asas vitamin dan zat galian ini adalah untuk mengatur metabolisma badan. Ini bermaksud merika berperanan dalam proses tumbesaran, pembaikan tisu rosak dan pemulihannya juga mempastikan semua organ menjalankan tugasnya dengan baik dan lancar.

Apa yang penting untuk difahami, ‘vitamin dan zat galian akan bekerja dalam satu pasukan’. Menyedari hakikat ini , umie sangat tertarik dengan product shaklee. Disini kami bukan sahaja diajar untuk mencegah diri dari sebarang serangan penyakit, malahan banyak ilmu nutrisi yang kami pelajari.

Philosophy shaklee dalam kehidupah manusia sejagat. Shaklee memokuskan dalam bina keshatan dan ubat bertujuan untuk merawat penyakit

Testimoni- testimoni Hebat Bersama Shaklee ini bermula bila umie sendiri belajar memahami keperluan dan kehilangan nutrisi daripada badan sendiri. Kehilangan yang berterusan menyebabkan penyakit berlarutan dan akan merebak dari masa kesemasa. Shaklee mengajarkan Total Wellness dalam kehidupan seharian. Kepentingan nutrisi yang sepatutnya diperolehi dari diet harian sangat-sangat dititik beratkan untuk sihat sepanjang hayat.

Modern solution for modern problem , itulah masaalah kesihatan masa kini. Dan umie terus menjalani kehidupan harian bersama Komuniti Shaklee yang sangat positif dengan masaalah kesihatan dan kecantikan. Hari-hari kami lalui kehidupan ini, sangat bermakna. Kalau sebelum ini kami bergantung sepenohnya dengan rawatan Doktor bagi penyelesaian masaalah kesihatan, sekarang kami mengambil rawatan dan dan berusaha untuk mendapatkan pemulihan dengan suplement.

Akhir-akhir ini terlalu banyak masaalah kesihatan, penyakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan canser merebak macam wabak walaupun bukan berpunca dari virus tapi masaalah gaya hidup. Kita kenelah peka kepada kehendak dan kewajiban untuk memenohi tuntutan badan dalam keperluan nutrient dan gaya hidup sihat. Alhamdulilah, umie sangat bersyukor atas jalan hidup yang Allah aturkan dengan kehidupan bersama shaklee lifestyle’

Dan inilah set permulaan yang dicadangkan untuk umie memiliki balik kesihatan yang optimum juga penyelesaian kepada masaalah kesihatan yang umie alami.

Set Asas shaklee untuk kesihatan menyeluruh( total Wellness)

Keistimewaan Shaklee ESP

  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidakdiubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Kenapa Protein?

Ibarat bina bangunan, Protein ini adalah simen manakala Vita-lize adaah kongkritnya. Keseluruhan sel badan dibena dengan sumber protein. Kebiasaannya badan kita memperolehi sumber protein yang sudah tercemar, rosak qualiti proteinnya disebabkan cara memasak dan penyimpanannya.

Shaklee Esp adalah sumber protein mentah yang sangat berqualiti, protein lengkap tanpa kolestrol berbanding protein daging, telor dan lain-lain yang perlu dimasak dahulu sebelum dimakan.

Keistimewaan Shaklee Vita-Lize

Inovasi telah membawa kepada formulasi Vita-Lize yang khas untuk menyokong keperluan kesihatan hidup moden pada masa kini. Pengambilan Vitalea yang sekarang Vita-Lize mampu membekalkan complete nutrient yang badan sangat- sangat memerlukan.

Keistimewaan Shaklee Vitamin C

Sustained Release Vita-C PlusTM mempunyai sistem pelepasan berperingkat untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus dengan vitamin C.

NUTRIEN YANG BETUL MEMAINKAN PERANAN PENTING UNTUK KESELURUHAN KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN.

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.*

TAHUKAH ANDA?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee B.Complex

Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan. Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

ESP, Vita-Lize , Vita C dan B.complex ada set asas untuk sel-sel yang sihat. Keempat-empat vitamin ini memang sukar diperolehi dari diet harian kita. Vita C dan Vitamin B yang larut air ini mudah hilang ketika memasak.

Testimoni ke 2-BUASIR

Tanpa umie sedari, dengan mengamalkan vitamin shaklee, penyakit yang umie alami beransur hilang satu persatu. Berbeza sangat dengan membuat rawatan, mengamalkan ubat-ubatan sekadar menahan dari masaalah lebih teruk dan melarat/merebak. Umie mula memahami yang badan khususnya organ-organ juga perlu pembersihan. Bagi masaalah buasir, disini Nutritionist shaklee mencadangkan Set Penghadaman dan pencernaan yang sihat.

Ini part yang paling best di shaklee, bukan sekadar menjual atau mempromosi vitamin, tetapi memberi kesedaran yang tepat dalam penyelesaian masaalah kesihatan sebelum menjadi lebih kronik dan serius.

Shaklee Alfalfa, DTX dan Herblax adalah kombanasi pembersihan dalam yang sangat berkesan untuk kesihatan usus ,khususnya sistem pencernaan dan perkumohan yang sihat. Sangat membantu menyelesaikan masaalah buasir dan resdung . Sehingga kini , umie diusia emas masalah kesihatan ketika berusia belasan tahun tidak berulang lagi, Alhamdulilah.

Testimoni Ke 3-CHOLEDOCHOLITHASIS

Kisah berlaku sekembalinya umie dari Internatinonal Convention di Europa ,10 hari mengikuti Mediterranean Cruise melawat France dan Italy pada tahun 2018. Semasa umie pergi En Suami sihat tiada tanda-tanda sakit, terkejut bila umie balik setiap hari bermula magrib hingga malam demam. Kesihatan terjejas teruk, tak lalu makan dan minum, sekeping roti canai pun tak habis. Suami tidor sepanjang hari, hanya bangun untuk solat, walaupun sekadar waktu magrib ke Isyak, suami tak mampu bertahan.

Umie cuba selidiki , kemana dia pergi sepeninggalan umie ke Europa. Dia hanya bercerita mengikuti kekawan menjala dan memancing ikan di hulu Gombak. Umie terasa ada benda- tak kena, bermula lah mencari air-air penawar, tapi tiada jalan penyelesaian.

Keadaan semakin lemah dan dah mula meracau-meracau, umie bawa lagi ke Klinik untuk dapatkan rawatan susulan. Kali ini Doktor bertugas refer ke Hospital Besar Kuala Lumpur. Setelah membuat imbasan Ultra Sound alangkan terkejut kami, terdapat gumpalan nanah sedang aktif didalam hatinya. Diikuti dengan buat rawatan C.T. Scan setelah diberi antibiotik. Suami mengidap penyakit CHOLEDOCHOLITHASIS yang berpunca dari gumpalan batu dalam hempedu (Infection Batu Karang), terkene jangkitan kuman dan menghantar liquid berkuman ke hati, disini punca nanah dan liver failuer.

Rawatan susulan di Hospital Besar KL sangat-sangat memuaskan. Follow-up rawatan selama 1 tahun bagi mengesan dan merawat penyakitnya. Doktor juga membuat rawatan Fully Endoscopy yang mengambil masa selama 4 jam, untuk mempastikan semua masaalah suami umie betul-betul memuaskan. Akhirnya dapat discharge dengan kuputusan ini.

Keputusan akhir dan Doktor Pakar berpuashati, saiz hati suami kembali normal/sihat, dinding hati lembut tidak mengeras lagi. Hati dapat berfungsi seperti sediakala tanpa pembedahan dan rawatan sedut nanah prosuder biasa bagi penyakit saperti ini. Sekarang suami dapat menjalani kehidupan saperti biasa. Alhamdulilah.

Product Shaklee yang membantu rawatan dan pemulihan”:

Vivix yang kaya dengan polifenol sangat cepat dalam pemulihan luka-luka dalaman dan merencatkan pertumbuhan sel asing dalam badan.

Keistimewaan Shaklee VIVIX

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang tidak ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE DTX

Shaklee DTX® diformulasikan khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schisandra chinensis, dandelion, kunyit dan articok untuk mengekalkan hati yang sihat. Sangat membantu bagi pesakit-pesakit yang ada Fatty Liver dan lebih effective diamalkan bersama Omega Guard Shaklee.

Mengembalikan dan Meningkatkan Kecergasan

  • Membantu badan anda untuk menjalankan proses detoksifikasi bagi membantu memulihkan dan mengekalkan kesihatan hati dengan formula herba yang mempunyai ciri-ciri bermanfaat.
  • Dirumus khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schisandra chinensis, dandelion, kunyit, dan articok yang melindungi keupayaan semula jadi badan untuk mengekalkan kesihatan hati.

Keistimewaan Shaklee GARLIC

Formulasi tersendiri Shaklee.

Menggabungkan manfaat kesihatan bawang putih dan herba rosemary sebagai antioksidan. Meminimumkan bau dan rasa kesan bawang putih. Sangat bermunafaat dalam mengaktifkan bakteria sihat dan membunoh/ nyahkan bad bakteria dalam badan.

Keistimewaan Shaklee OMEGA

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 1080mg Omega-3 (540mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

KKLIU 3165/2021 – Sah sehingga 31 DIS 2023 (Mukasurat 2/3)
MAL21026106NC

Nasihat saya, bagi pesakit kronik saperti ini, rawatan perubatan adalah WAJIB disamping istiqamah jaga pemakanan dan Suplement tertentu.

Testimoni ke 4

Berlaku pada tahun lepas, Oktober 2022. Suami yang ada masaalah kencing manis terkawal dengan follow up rawatan dan istiqamah makan shaklee tiba-tiba jari kaki terkena jangkitan kuman. Jari mula membengkak dan suami mula demam. Bila ke hospital , rawatan nya kene buang atau potong jari kaki yang dah berkuman di kuatiri kuman mengikut peredaran darah merebak keorgan-organ.

Suami berkeras tidak setuju dengan cadangan Doktor dan bersetuju sain surat tanggong resiko. Padanya nyawanya Allah tentukan dan redho kalau ini penyebab pengakhiran hidupnya. Doktor beri antibiotik dan umie menjaga dengan mempastikan ubat dimakan ikut masa yang ditetapkan. Seminggu berlalu, bengkak jarinya semakin serius, akhirnya ssuami setuju buat pembedahan buang nanah dan berjanji tidak akan potong jarinya.

Selepas pembedahan, umie bekalkan 1 tin ESP, 1 botol vivix dan vitalea. Umie tidak dapat melawat setiap hari dan berpesan , makanlah ESP kalau lapar. Hari ke3 selepas pembedahan datang melawat, alangkah terkejut bila tengok vivix sebotol hampir habis tapi rasa gembira melihat luka dah kering dan Doktor bagi balik (discharge). Sehingga sekarang kakinya terus sembuh sediakala, Alhamdulilah.

Product Shaklee dalam membantu rawatan ini :-

Vivix yang di perkaya dengan polifenol membantu pemulihan luka-luka dalaman dan memberi tenaga segera. Rasanya yang lazat seakan-akan rasa rabena bertambah mudah pesakit menerimanya.

Nasihat saya, bagi pesakit kronik saperti ini, rawatan perubatan adalah WAJIB disamping istiqamah jaga pemakanan dan Suplement tertentu. Semuga kisah dan testimoni- ceritaku dan shaklee bolih dijadikan panduan bagi penyelesaian masaalah diatas. Tepat sekali shaklee ada solution untuk masaalah modern, stress dan makan sekadar kenyang.

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Umie kongsi juga disini testimoni sahabat dalam kominiti shaklee .

Semuga sharing ikhlas dalam Testimoni Hebat Bersama shaklee ini mendapat hadiah istimewa tajaan www.anakkuwira.co

Perlukan bantuan dan konsaltasi yang tepat, bolih hubungi Umie; 012 2354363 Hjh Rusimah


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *