WAJAH BARU SHAKLEE VITALEA

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  WAJAH BARU SHAKLEE VITALEA
0 Comments

Bukan sekadar bertukar wajah baru shaklee vitalea tapi shaklee upgrade kepada yang lebih baik.. Ini yang membuat umie tetap setia dengan shaklee. Bukan vitalea je, malahan vitamin lain juga shaklee sentiasa buat kajian terkini dan akan di upgrade bila perlu. Contoh : Shaklee untuk tulang, mula-mula keluar Calsium magnesium tukar kepada Osteomatrik dan sekarang osteonutrik. Nanti kita cerita bab tulang ye. Hari ini kita fokus kepada Vita-Lize.

Pada tahun 1915, ketika dunia masih dalam kehidupan semulajadi, Dr Forest C Shaklee telah mengetahui awal-awal lagi, manusia sejagat akan kekurangan nutrient penting dalam kehidupan hariannya. Sememangnya agak susah kita perlu menyukat keperluan nutrient dengan cara makan harian kita. Apalagi nak memikirkan sselera dengan cara masakkan keluarga yang pelbagai kerenah. Kehilangan nutrient penting setiap hari akan menjejaskan kesihatan, ini disahkan oleh para ilmuan kesihatan . Menyedari hakikat ini , Shaklee mencipta vitamin yang pertama pada tahun 1915 yang diberi nama Vitalized Mineral dan disini lah bermula nama Vita Min.

Vitalea yang telah tersedia dengan 28 vitamin dan mineral penting ,badan sangat-sangat memerlukan setiap hari. Dengan ujian klinikal dan Landmark Study , shaklee mengesahkan keberkesanannya dan pengamalnya akan memperolehi kesihatan yang baik jangka panjang. Vitalea terbukti dapat membantu melawan pengoksidaan yang berbahaya dua kali ganda Nilai Harian/daily value(DV) bagi vita C dan vita E, iaitu antioxidant yang kritikal untuk membantu mencegah kerosakan sel akibat pengoksidaan yang berbahaya( serangan radikal bebas ) terhadap sel. Salah satu contoh: kerosakan disebabkan makanan yang ada perasa, pengawet dan pewarna yang dibenarkan.

Terkini, Shaklee upgrade lagi kepada wajah baru shaklee vitalea kepada Vita-Lize yang pastinya ada tambahan nutrientnya demi kepuasan dan menepati kehendak badan manusia, rakyat Malaysia khususnya. Kami sangat-sangat berbangga atas keperahatinan syarikat shaklee dalam menangani masaalah kesihatan terutama kehilangan dan kekurangan nutrient dalam diet harian. Multivitamin adalah nutrient penting untuk kita terus sihat selepas keperluan Protein. Vita-Lize adalah multivitamin paling lengkap dalam mencari solution untuk bekalan vitamin untuk tuboh berbanding multivatimin lain-lain dipasaran.

Meh kita penohi tuntutan badan untuk kesihatan jangka panjang dengan memberi bekalan nutrient multivatimin shaklee yang mencukupi setiap hari. Memadai dengan pengambilan Vita-lize 1bj pagi dan 1 biji petang.

Wassup umie ye; 0122354363 Hjh Rusimah.

#Shakleeblogmega

#Shakleethrive2023

#Shakleetrimph2023


One thought on “WAJAH BARU SHAKLEE VITALEA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *