Tip2 Kurus Dengan Cepat

Ummi Shima | Shaklee Setapak & Taman Melati  » Blog Shaklee »  Tip2 Kurus Dengan Cepat
0 Comments

Hai semua, entry kali ini umie share tip-tip kurus dengan cepat ye!.. tiada jalan pintas to get the better result. Memang naluri manusia, semua nak cepat dapat result. Yang bekerja, berniaga nak cepat kaya. Ramai yang nak cantik pun nak cepat dan macam2 lagi nak, nak, nakkk. Hakikatnya tiada jalan pintas untuk dapatkan sesuatu dengan cepat dengan hasil yang memuaskan.

Nak kurus cepat, memang bagus!! Lambat2 badan dibiarkan obes mengundang banyak penyakit. Satu lagi masaalah timbul yang perlu diselesaikan. Penyakit darah tinggi , jantung dan kencing manis sudah senonim bagi mereka yang berlebih2 berat badan. Dan ramai yang hampir putus asa untuk mencapai berat idaman. Kali ini umie share tip2 kurus dengan cepat.

Meh kita sesama imbas kembali adakah perkara dibawah adala punca2 kegemokan yang dialami. Sesama kita share tip2 kurus dengan cepat bagi menyelesaikan masaalah ini;

Berdasarkan fakta diatas dan kita cuba atasi masaalah yang menjadi punca kegemokkan/ obesiti yang kita sendiri alami. Tabiat makan yang tidak sihat seperti makan berlebihan atau makan makanan berminyak dan kabohidrat tinggi. Aktiviti yang rendah fizikal atau tidak bersenam.

Untuk mencapai matlamat Kurus dengan Cepat panduan2 ini hendaklah dipatuhi dan diamalkan;

Mengamalkan Intermitent Fasting(IF) – Berpuasa dapat mengawal pengambilan makanan yang tidak sepatutnya saperti junck food dan snek. Menjarakkan waktu makan dan mengawal pengambilan makanan juga penting. Hidangan makanan suku-suku setengah sangat membantu dimasa Intermitent Fasting ini. Meminimumkan pengambilan makanan yang tinggi kalori dan kurangkan minyak akan mempercepatkan kesan untuk mencapai matlamat kurus dengan cepat. Salah satu Intermitent Fasting yang popular adalah mengamalkan puasa 16 jam dan baki 8 jam waktu makan. Ada juga yang mengamalkan 20 jam puasa dengan waktu makan 4 jam pun mencukupi. Ketika berpuasa (IF) keperluan nutrient amat penting bagi mengekalkan otot dan mengelakkankehilangan kolegan badan yang serius menyebabkan kulit mengelebih dalam peroses Autophagy. Cadangan makanan dibawah ini sangat membantu untuk kurus dengan cepat.

Kurangkan Kabohaidrat Lebihkan Protein -Makanan yang mengandongi protein yang tinggi dan nutrisi yang padat, lebih mengenyangkan berbanding karbohaidrat ringkas. Pilih menu makanan yang tinggi protein dan rendah lemak saperti dada ayam, ikan, kekacang. Elakkan makan daging merah bagi mengurangkan kolestrol dan lemak. Semak keperluan protein untuk dapatkan result kurus yang cantik dan cepat. Kajian mebuktikan bahawa plan diet yang mengurangkan karbohaidrat adalah pelan yang terbaik dan berkesan dalam menurunkan berat badan dan mengurangkan berat air dalam tuboh.

Makanan Makanan Sebenar Bukan Makanan Yang DiPeroses

Makanan diproses adalah makanan yang telah dimasak dan diletakkan pengawet untuk tahan lebih lama. Bukan itu sahaja, mungkin ia juga dibekukan, dicampur lemak atau minyak dan lain-lain lagi. Makan nasi adalah lebih baik dari mengambil makanan beraaskan tepong putih saperti roti, mee, spegatti dan lain2 makanan segera. Semua makanan ini bukan sahaja tidak membekalkan nutrient malah menambah kegemokkan disebabkan kandongan lemak dan kabohaidrat yang tinggi.

Sumber Gula? Paling Penting Perlu DI buang

Untuk mendapatka effect paling awesom, satu2 makanan berasaskan gula kene dilupakan terus semasa program ini berlangsung. Tinggalkan perbagai sos makanan yang pastinya gula tinggi.

Terus Aktif Walaupun Bukan Waktu Bersenam

Bersenam adalah cara terbaik dan paling effective bila kita berusaha untuk turunkan berat badan. Bersenam akan mengekekalkan jisim otot yang akan memberikan hasil yang menarik bila matlamat kurus tercapai nanti. Walaubagaimana pun , klalu tidak ada masa bersenam, terus bergerak aktuf sepanjang hari sangat membantu. Banyakkan aktiviti berjalan berbanding menaiki kenderaan. Lebih baik menaiki tangga dari menggunakan lift dimana2 .

Bagi merealesasi impian nak kurus dengan cepat Set Hello New You adalah hidangan yang sangat mudah tapi selamat dan paling teruja den rasanya yang sangat lazat. Set ini dapat menbekalkan complete nutrient yang diperlukan olih badan setiap hari. Kandongan lucine yang tinggi dapat mengekakan otot yang pastinya hasil kurus yang cantik dan tidak mengelebeh disana sini.

Banyakkan Minum Air Putih

Ketika anda minum hanya air putih selama 30 hari, tubuh anda akan menyingkirkan iritasi, racun berbahaya, dan hasil perkumuhan daripada organ penting dalam tubuh anda. Hal ini membuatkan tubuh anda bersih dan membantu menurunkan lemak tubuh. Pengambilan air kosong juga dapat mengurangkan rasa lapar anda. Di cadangkan minum air kosong 2 liter sehari semasa program ini berlangsung.

Alhamdulilah, umie sendiri dapat capai matlamat diusia emas ini, walaupun agak mencabar, tapi dimana kita berhajat,

nak kurus dengan cepat pasti ada jalannya.

Salam sayang dari umie Shima ; 0122354363

#Blogmega

#shakleetrive2023

#shakleetrimph2023


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *